Welkom

Nieuws & Blogs

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  BOSS bij Combat City Leiderdorp

  Ben je net lid geworden van de NABV? En heb je jouw eerste airsoft-apparaat al gekocht? Speciaal voor jou heeft de NABV een workshop ontwikkeld waarin je leert hoe je omgaat met je airsoft apparaat. Natuurlijk is dit ook een mooie gelegenheid om andere beginnende Airsofters te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
  Wees welkom, leer en ontmoet tijdens de workshop BOSS, zodat jij als een BOSS kan beginnen in de Airsoft! 


  Inhoud van de Workshop BOSS
  BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills.
  In een kleine twee uur leren we jou de basale skills op het gebied van veiligheid.
  Hoe ga je als (beginnend) airsoft operator veilig en verantwoord om met je airsoft apparaat?
  Hoe beweeg en communiceer je in het spel? Wat zijn do’s en don’ts op het vlak van veiligheid?
  Denk aan zaken als trekker-discipline en muzzle sweeping. Door praktische oefeningen leer je optimaal omgaan met je replica! Daarnaast wordt er deze workshops ook aandacht besteed de bewustwording van het feit dat je een apparaat hebt, dat op een vuurwapen lijkt. Een airsoft apparaat is geen vuurwapen, maar dat is aan de buitenkant vaak niet te zien. Hoe moet je omgaan met een apparaat met een sprekende gelijkenis tot een echt wapen? Door het volgen van deze workshop ga je goed voorbereid starten met deze mooie sport! 

  Plaats
  Bij Combat City te Leiderdorp, Kabelbaan 12A Leiderdorp


  Kosten & Aanmelden 
  De kosten bedragen € 15,- p.p. (alleen voor leden van de NABV)
  De workshop duurt ongeveer 2 uur. 

  Inloop is vanaf 19:00

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Nieuwe Joule Regels

  Nieuwe regels 
  Op 1 december is in overleg met de ledenraad besloten over de nieuwe regels. De nieuwe regels gaan per 1 april 2019 in.

  Belangrijkste wijzigingen 

  • De maximale limieten worden vastgelegd in Joule i.p.v. FPS;
  • Er is een nieuwe klasse bij gekomen: CQB-only (deze klasse is optioneel);
  • Er wordt getest met minimaal 0,30 gram BB behalve bij organisatoren die alleen lichtere BB’s toelaten;
  • Er wordt maximaal 0,40 gram BB toegestaan op het veld.

  • Vooruitgang 
   Airsoft heeft een enorme vlucht genomen. Meer beoefenaars, meer volgers op Youtube en technisch: zwaardere BB’s en betere en efficiëntere airsoft apparaten. De technische vooruitgang zorgt ervoor dat de huidige regels niet meer voldoen. Het zorgt voor oneerlijke of gevaarlijke situaties in de airsoftsport. 

   Veel blijft hetzelfde, maar niet alles. 
   Vanaf 1 april 2019 moet je nog steeds elk airsoftapparaat waarmee je wilt spelen laten goedkeuren. Je moet nog steeds onder toezicht van een Marshall door een chronometer schieten. Alleen wordt niet meer de snelheid van het balletje in het reglement vastgesteld, maar de joulewaarde. Joule is de eenheid van energie. De hoeveelheid joule waarmee een BB je raakt, bepaalt hoe goed je die BB voelt. 

   Wat levert het op? 
   Met een limiet op de maximale energie gekoppeld aan een limiet op het gewicht van de BB komt er meer balans in airsoft op de Nederlandse velden. We houden de sport veilig en zorgen voor spelplezier voor alle spelers. Daar waar nu door joulecreep met soms meer dan 3 joule andere spelers tot bloedens toe verwonden, hebben de nieuwe regels tot gevolg dat de impact van de BB altijd tot maximaal 0,90 joule wordt beperkt. 

   Aanpassingen onvermijdelijk 
   Veruit de meeste airsofters hoeven waarschijnlijk niets te veranderen aan hun airsoftapparaten. Maar er zullen ook airsoftapparaten zijn die een aanpassing nodig hebben om ook in 2019 en daarna gebruikt te kunnen worden. Dat is helaas niet te voorkomen.

   Tabel
   De tabel met maximale Joulewaarden, MED (minimale schietafstand) en maximaal gewicht voor de bb gaat er als volgt uitzien.
 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Max gewicht BBs bij Combat City is .25gr

  Afgelopen weekend was het allemaal wat kouder dan dat we gewend waren. Zo ervaarden we dat ook bij Combat City waar we de verwarming niet aan hebben staan om het CQB veld te verwarmen. De temperatuur buiten was rond de nul graden en binnen tussen de 10-15 graden. Al snel gaan we airsofters kijken hoe het gas in de replica's het volhoud, want dit is gevoelig voor kouder weer. Wat we echter vergeten is hoe de huid reageert op een BB bij kouder weer. Aangezien we een CQB centrum zijn en we over het algemeen op afstanden van max. 8 meter op elkaar schieten, hebben we afgelopen weekend gemerkt dat de BB's harder aankwamen en tevens meer schade aanrichten op de huid. Er werd geschoten met .20, .25, .28 en .30 gr BB's. Gedurende diverse meting op de baan bleven de FPS waarden onder de 360FPS dus daar lag het niet aan. Boven de .25gr werden de pijn sensatie aanzienlijk groter. Bij kouder weer staat je huid strakker en is gevoeliger voor pijn. Stoot je vingers maar eens als het buiten vriest of kras eens over je huid! We voelen dus meer pijn als we geraakt worden bij koud weer en je huid kan door de droogte en het strakker staan sneller kapot gaan. We hebben dan ook besloten om maximaal .25gr BB's toe te staan. Hierboven is uberhaupt gewoon onzin in CQB aangezien we niet door iemand heen hoeven te schieten. Verder zijn we natuurlijk gewoon bikkels en spelen we verder. Maar let een beetje op de afstanden en hou het leuk.

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Binnenkort ook parcours schieten ala John Wick

  Parcoursschieten of IAPS (International Airsoft Practical Shooting) is een dynamische airsoft discipline waarbij in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk punten gehaald moeten worden door speciale doelen te raken. De doelen, die aan strikte voorwaarden voldoen, kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden in zogenoemde 'stages'. De sportschutters leggen deze stages zo snel mogelijk af en proberen daarbij een zo hoog mogelijke score te halen. Meerdere, verschillende stages vormen samen een wedstrijd.

  Wij gaan het alleen anders doen en spannerder maken. Combinatie van Pistol, Shotgun en Rifle met boobytraps en andere uitdagingen.

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Paintball Kinderfeestje

  Nieuw bij Combat City!!

  Time for action! Ga uit je dak met je vrienden met een Paintball Party bij Combat City in Leiden!

  Hou je van actie, snelheid en een lekkere dosis adrenaline? Dan is de Paintball Party echt jouw ding!

  De Paintball Party is ideaal vanaf 10 jaar, en ook leuk om met de hele familie te doen! 
   

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Combat City nu ook op Instagram

  Vanaf nu zijn we ook actief op Instagram actief en zullen we zeer regelmatig van alles en nog wat posten rondom Combat City, onze activiteiten en onze mensen.