Welkom

Nieuws & Blogs

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Max gewicht BBs bij Combat City is .25gr

  Afgelopen weekend was het allemaal wat kouder dan dat we gewend waren. Zo ervaarden we dat ook bij Combat City waar we de verwarming niet aan hebben staan om het CQB veld te verwarmen. De temperatuur buiten was rond de nul graden en binnen tussen de 10-15 graden. Al snel gaan we airsofters kijken hoe het gas in de replica's het volhoud, want dit is gevoelig voor kouder weer. Wat we echter vergeten is hoe de huid reageert op een BB bij kouder weer. Aangezien we een CQB centrum zijn en we over het algemeen op afstanden van max. 8 meter op elkaar schieten, hebben we afgelopen weekend gemerkt dat de BB's harder aankwamen en tevens meer schade aanrichten op de huid. Er werd geschoten met .20, .25, .28 en .30 gr BB's. Gedurende diverse meting op de baan bleven de FPS waarden onder de 360FPS dus daar lag het niet aan. Boven de .25gr werden de pijn sensatie aanzienlijk groter. Bij kouder weer staat je huid strakker en is gevoeliger voor pijn. Stoot je vingers maar eens als het buiten vriest of kras eens over je huid! We voelen dus meer pijn als we geraakt worden bij koud weer en je huid kan door de droogte en het strakker staan sneller kapot gaan. We hebben dan ook besloten om maximaal .25gr BB's toe te staan. Hierboven is uberhaupt gewoon onzin in CQB aangezien we niet door iemand heen hoeven te schieten. Verder zijn we natuurlijk gewoon bikkels en spelen we verder. Maar let een beetje op de afstanden en hou het leuk.

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Binnenkort ook parcours schieten ala John Wick

  Parcoursschieten of IAPS (International Airsoft Practical Shooting) is een dynamische airsoft discipline waarbij in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk punten gehaald moeten worden door speciale doelen te raken. De doelen, die aan strikte voorwaarden voldoen, kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden in zogenoemde 'stages'. De sportschutters leggen deze stages zo snel mogelijk af en proberen daarbij een zo hoog mogelijke score te halen. Meerdere, verschillende stages vormen samen een wedstrijd.

  Wij gaan het alleen anders doen en spannerder maken. Combinatie van Pistol, Shotgun en Rifle met boobytraps en andere uitdagingen.

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Paintball Kinderfeestje

  Nieuw bij Combat City!!

  Time for action! Ga uit je dak met je vrienden met een Paintball Party bij Combat City in Leiden!

  Hou je van actie, snelheid en een lekkere dosis adrenaline? Dan is de Paintball Party echt jouw ding!

  De Paintball Party is ideaal vanaf 10 jaar, en ook leuk om met de hele familie te doen! 
   

 • Combat City - Verruimt de speeltijden

  Combat City nu ook op Instagram

  Vanaf nu zijn we ook actief op Instagram actief en zullen we zeer regelmatig van alles en nog wat posten rondom Combat City, onze activiteiten en onze mensen.